NOS Voetbal

PSV na krankzinnige slotfase langs FC Basel

PSV heeft zichzelf op de valreep een goede dienst bewezen in de strijd om een Champions League-ticket. De heenwedstrijd in de tweede voorronde tegen FC Basel eindigde in 3-2. Invaller Sam Lammers en Donyell Malen zorgden met hun late treffers voor opluchting.

Trainer Mark van Bommel ruimde op het middenveld een basisplek in voor Érick Gutiérrez, die de voorkeur kreeg boven Jorrit Hendrix. Michal Sadílek startte als linksback en de teruggekeerde Hirving Lozano hield Sam Lammers buiten de basis.

Dreiging

PSV begon uitstekend aan het treffen in het goedgevulde Philips Stadion. Met aankoop Bruma, Donyell Malen, Steven Bergwijn en Lozano zorgden de Eindhovenaren voorin voor veel dreiging.

Na bijna een kwartier opende Bruma de score. Een inzet van Malen kwam via keeper Jonas Omlin voor de voeten van de Portugees, die wel raad wist met de geboden kans.

Debutant Bruma viert zijn 1-0

PSV kwam in het vervolg van de eerste helft nauwelijks in de problemen, maar een moment van verslapping leidde kort voor rust de verrassende gelijkmaker van Basel in. Een lange bal belandde bij Albian Ajeti, die Derrick Luckassen en Jeroen Zoet aftroefde: 1-1.

Die domper probeerde PSV na rust snel weg te werken. Lozano trof via Basel-verdediger Eray Cömert de lat en Malen vond Omlin op zijn weg.

De tijd begon te dringen en PSV leek niet verder te komen dan een gelijkspel. Tot overmaat van ramp wist Basel uit een van de spaarzame kansen nog een keer toe te slaan. Omar Alderete kopte raak uit een corner.

FC Basel juicht na de 1-2

Een slotoffensief van PSV leek niets op te leveren, totdat invaller Lammers de 2-2 tegen de touwen kopte. Malen maakte het nog mooier door met de hak de zege veilig te stellen.

De return is volgende week dinsdag in Zwitserland. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de derde voorronde, met wedstrijden tegen het Oostenrijkse Linzer ASK. De verliezer moet het doen met kwalificatieduels voor de Europa League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl