Het Congreslid Alexandria Ocasio-Cortez
NOS Nieuws

Agenten die riepen om neerschieten Amerikaans Congreslid ontslagen

Twee politieagenten uit Louisiana zijn ontslagen, nadat ze op Facebook hadden gesuggereerd dat het Amerikaanse Congreslid Alexandria Ocasio-Cortez neergeschoten moest worden.

Een van de agenten deelde op het sociale medium een satirisch nieuwsbericht over Ocasio-Cortez, waarin stond dat de 29-jarige politicus de Amerikaanse strijdkrachten overbetaald vindt.

Kogel

De agent schreef erbij: "Deze verachtelijke idioot heeft een round nodig, en ik bedoel niet het soort dat ze serveerde." De Engelse term round kan zowel 'kogel' als een 'rondje' betekenen. De dubbelzinnige opmerking slaat op het feit dat Ocasio-Cortez als serveerster werkte voordat ze afgelopen jaar een plek in het Amerikaanse Congres bemachtigde.

Het is een schande voor ons politiebureau.

Hoofdcommissaris van de Gretna City Police Department

De andere ontslagen agent had bij het bericht op "vind ik leuk" geklikt. Hoofdcommissaris Arthur Lawson spreekt van een schande voor het politiebureau. "Deze agenten hebben onprofessioneel gehandeld en aangestuurd op geweld jegens een zittend Congreslid."

Extra beveiliging

Het incident volgt korte tijd na de in brede kring als racistisch veroordeelde uitspraken van president Trump, die onder meer gericht waren aan Democraat Ocasio-Cortez. Hierin suggereerde Trump dat zij en drie collega's teruggaan "naar waar ze oorspronkelijk vandaan komen".

Hier kwamen felle reacties op. De Commissie voor Binnenlandse Veiligheid van het Huis van Afgevaardigden vroeg eerder al om extra beveiliging voor de vier Congresleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl