Reuters

In Hongkong zijn zes mannen opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij de aanval op een groep anti-regeringsdemonstranten in een treinstation. Bij de aanval raakten 45 mensen gewond.

Volgens de politie zijn de mannen tussen de 24 en 54 jaar oud. Ze hebben verschillende achtergronden en werken als chauffeur en verkoper. De politie verwacht dat er arrestaties zullen volgen. "We accepteren geen enkele vorm van geweld", zei een politiewoordvoerder.

Zondag viel een groep mannen in witte T-shirts de demonstranten aan met stokken en metalen staven. Dat gebeurde na een nieuwe dag van massale protesten tegen de regering van Hongkong. De demonstranten zijn bang dat China te veel zeggenschap krijgt in Hongkong.

Op sociale media zijn beelden verschenen van de aanval:

Knokploegen slaan in op demonstranten Hongkong

De protesten duren al zo'n zeven weken en begonnen met een opstand tegen de omstreden uitleveringswet. De regering van Hongkong heeft de invoering van de wet voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De politie kreeg veel kritiek omdat er zondag veel te laat zou zijn gereageerd op de aanval in het treinstation. Regeringsleider Carrie Lam ontkent dat dit is gebeurd omdat de politie zou samenspannen met de aanvallers. De politie zegt dat het tijd kostte om voldoende mensen op de been te brengen tegenover de groep aanvallers.

Er zijn verhalen dat die bij lokale bendes horen, die door de Chinese overheid zijn ingehuurd om de demonstranten aan te pakken. Deze bendes zouden hardhandiger kunnen optreden dan de politie.

STER reclame