Podcast Oog: ruzie binnen FvD, icoon Rutger Hauer overleden en weerrecords

tijd van publicatie Aangepast

Het knettert binnen Forum voor Democratie, nadat Henk Otten werd geroyeerd. In onze uitzending blikte Otten terug. Hoe is het conflict tussen hem en de partij ooit begonnen?

Deze week overleed acteur Rutger Hauer. Een icoon in de Nederlandse filmgeschiedenis. We herdachten hem met filmjournalist Dana Linssen en regisseur Maarten Treurniet.

In deze snikhete week heeft u vast en zeker ook af en toe verkoeling gezocht door in zee of een natuurplas te springen. Dat gaat verrassend vaak mis. Vorig jaar overleden er meer mensen door verdrinking dan in 2017. Judith van Driel, lifeguard op Ameland bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, vertelt hoe dat komt.

En natuurlijk hadden we het ook over het hete weer, waarbij records sneuvelden. We spraken met Monica Thate, de dochter van de Warnsveldse huisarts die op 23 augustus 1944 een temperatuur van 38,6 graden registreerde. Dat record kan na 75 jaar de prullenbak in.

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.

01:13 - Ruzie binnen FvD

09:44 - Rutger Hauer overleden

19:09 - Meer mensen verdrinken

27:17 - Smeltende weerrecords

Luister hier naar De Dag:

STER Reclame