NOS Voetbal

Promes terug bij Ajax: 'Wist niet goed wat ik moest doen om top te bereiken'

Promes en Overmars blikken in Oostenrijk vooruit op nieuw Ajax-jaar

Quincy Promes is terug bij Ajax. De buitenspeler is erop gebrand om het vertrouwen en de transfersom die Ajax voor hem neerlegde terug te betalen.

Promes (27) kwam in zijn jeugdjaren ook al uit voor de Amsterdammers, maar moest vertrekken. "Ik wist niet goed wat ik moest doen om de top te bereiken. Ik had een reality check nodig."

Die heeft hij gekregen, eerst bij Go Ahead Eagles, daarna bij FC Twente, Spartak Moskou en Sevilla werd de international gevormd tot wie hij nu is. "Ik ben positief onder de indruk van Ajax, heb ze natuurlijk vorig seizoen ook al gevolgd."

Promes was in zijn jeugdjaren ook ballenjongen in de Arena. "Ik vond dat heel mooi om te doen, omdat je dan dicht bij de spelers kwam."

2007-2008: Quincy Promes linksonder in de jeugd van Ajax

"Als jeugdspeler mag je bij de leider aangeven dat je dat wilt doen. Ik wilde altijd achter het doel zitten. Maarten Stekelenburg, die herinner ik me. Daar gaf ik altijd de bal aan."

Zelf was Promes in die tijd verdediger, nu worden er aanvallende impulsen van hem verwacht. "Het voelt hier vertrouwd, ik ken de trainer al. Ik heb het zeker naar mijn zin."

Promes: 'Ik ben positief onder de indruk van dit Ajax'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl