Dat ze bij Juventus blij zijn met de komst van Matthijs de Ligt, is een understatement. De Nederlandse verdediger is dinsdagavond geland in Italië om zijn transfer van Ajax naar Juventus af te ronden, het moment waarop ze in Turijn aan het wachten waren.

Woensdagmorgen verschenen beelden van de verdediger die aankomt bij de club voor de medische keuring. Daar werd hij ontvangen met luid gejuich. De Ligt nam even de tijd voor de supporters, ging met hen op de foto en deelde handtekeningen uit.

Daarna verdween hij naar binnen.

Dinsdagavond had Juventus al een tweet geplaatst met in hoofdletters de tekst "HIJ IS HIER". De Italiaanse grootmacht zette daarbij een filmpje waarin te zien is dat De Ligt uit een vliegtuig stapt en wordt begroet.

De 19-jarige centrumverdediger heeft de fans via de clubkanalen ook al even gedag gezegd. "Hallo Bianconeri (wit-zwarten, red.). Dit is Matthijs, ik ben heel blij om hier te zijn", zei hij.

Zoals het er nu naar uitziet, wordt De Ligt een dag na zijn keuring officieel gepresenteerd. Met de transfer is een bedrag van zo'n zeventig miljoen euro gemoeid.

Begeerd

De afgelopen maanden was de voetballer, die in december in - nota bene - Turijn nog werd uitgeroepen tot grootste talent op de Europese velden, een van de meest begeerde transferobjecten.

Ook Paris Saint-Germain en FC Barcelona waren nadrukkelijk geïnteresseerd in de Ajacied, die bij Juventus een contract voor vijf jaar zal ondertekenen.

STER reclame