Hassan loopt in Stanford Europees record op 3.000 meter Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sifan Hassan heeft op indrukwekkende wijze het Europees record op de 3.000 meter verbeterd. Bij de Diamond League-wedstrijden in het Amerikaanse Stanford liep de Nederlandse naar een tijd van 8.18,49.

Het oude Europese record dateert van juli 2002, toen de Roemeense Gabriela Szabó 8.21,42 liet klokken. Twee weken geleden blonk Hassan ook al uit met een Nederlands record op de 1.500 meter.

Indrukwekkende slotronde

Hassan leek in Stanford aanvankelijk de boot gemist te hebben toen Letesenbet Gidey en Genzebe Dibaba afstand hadden genomen. Met een indrukwekkende slotronde zette ze echter alsnog de race naar haar hand. Met ruime voorsprong kwam ze als winnares over de finish.

Achter Hassan eindigde de Duitse Konstanze Klosterhalfen (8.20,07) als tweede, voor de Ethiopische Gidey (8.20,27).

Schippers blijft op zesde plaats steken

Op de 200 meter moest Dafne Schippers genoegen nemen met de zesde plaats. Ze liep 22,62 en bleef daarmee net boven haar beste seizoenstijd (22,56) die ze twee weken terug noteerde in Oslo, waar ze won.

EPA

De Nigeriaanse Blessing Okagbare was met 22,05 de snelste, voor regerend olympisch kampioene Elaine Thompson (22,21) en regerend Europees kampioene Dina Asher-Smith (22,42).

Semenya wint meteen

Op de 800 meter kwam Caster Semenya in actie. Haar eerste race sinds de uitspraak dat ze ondanks haar hoge testosteronwaarde voorlopig kan meedoen zonder medicijnen te gebruiken.

De Zuid-Afrikaanse toonde direct haar klasse. Met een tijd van 1.55,70 bleef ze de rest ruim voor.

Semenya wint eerste race sinds uitspraak testosteronwaarde Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame