Vrijwilligers zoeken naar de Belgische 18-jarige backpacker die bijna een maand wordt vermist in Australië
NOS Nieuws

Belgische politie in Australië voor zoektocht vermiste backpacker

De zoektocht naar de vermiste 18-jarige Belgische backpacker Theo Hayez in Australië is nog niet voorbij. De Australische politie maakte vorige week bekend de zoektocht tijdelijk te staken, maar nu heeft België drie agenten naar het land gestuurd om de zoektocht toch voort te zetten. Ook helpen tientallen vrijwilligers.

De drie Belgische politieagenten zijn gisteren aangekomen in Australië. Vandaag gaan ze met ongeveer honderd vrijwilligers verder zoeken naar de backpacker die al sinds 31 mei vermist is. De Australische politie gaat maandag weer verder met de zoektocht. Er wordt gefocust op de omgeving van het strand van Wategos, meldt het Belgische Het Laatste Nieuws.

Beelden van Théo Hayez van de avond van verdwijning

Hayez werd op de avond van 31 mei voor het laatst gezien bij een bar in Byron Bay, aan de oostkust van Australië. Op beveiligingscamera's is te zien dat hij richting zijn hostel loopt, maar daar is hij nooit aangekomen. Het hostel schakelde de politie in omdat ze Hayez een paar dagen niet hadden gezien en hij niet had uitgecheckt.

Eerder deze maand vroeg zijn vader in een emotionele oproep WhatsApp om hulp:

Geëmotioneerde vader vermiste jongen doet oproep: 'Elk minuut telt'

Er zijn nog geen kledingstukken of andere voorwerpen teruggevonden die kunnen worden gelinkt aan Hayez.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl