Kik Pierie en Victor Jensen (l) in de buggy
NOS Voetbal

Pierie met 'Amerikaanse instelling' begonnen bij Ajax

Een van de nieuwe gezichten bij Ajax in de voorbereiding op het nieuwe seizoen is Kik Pierie. Na twee volle seizoenen in het eerste van sc Heerenveen is de verdediger vol ambities neergestreken in Amsterdam.

De in Boston geboren Pierie neemt naar eigen zeggen een Amerikaanse winnaarsmentaliteit mee naar Ajax. "Ik ben heel erg van The sky is the limit", zegt hij. "Je moet leven en werken tot het maximum. Dat heb je zeker in Amerika en zo denk ik er ook over."

Bij Ajax maakt Pierie deze week op trainingskamp in De Lutte kennis met zijn nieuwe teamgenoten - zij het dat de internationals nog ontbreken - en met een hoger niveau dan hij in Friesland gewend was.

"Alles ademt topsport, professionaliteit en een bepaalde mentaliteit", aldus Pierie. "Ik wil niet zeggen dat dat bij Heerenveen niet zo was, maar bij Ajax vele malen meer. Het draait maar om één ding: winnen."

Kik Pierie in het oefenduel met Quick '20

Waar het plafond van de bijna 19-jarige verdediger ligt, moet de komende jaren blijken. Met een eerste seizoen rustig aanpassen bij Jong Ajax neemt Pierie geen genoegen. Hij lonkt zonder schroom naar een basisplaats in het eerste elftal.

"Zo snel mogelijk", zegt Pierie. "Feit is dat Ajax vorig seizoen een prachtige prestatie heeft geleverd. Het wordt niet makkelijk, maar ik ben niet gekomen om heel wat jaren in Jong Ajax te spelen. Dan heb ik iets niet goed gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl