Ajax-trainer Ten Hag: 'We weten dat er spelers gaan vertrekken'

De geruchtenmolen over nakende transfers van Ajax-spelers draait op volle toeren. Trainer Erik ten Hag laat er bij het trainingskamp van de Amsterdammers in De Lutte zijn licht over schijnen.

"Het is ieder jaar hetzelfde. Het is prettig als je weet met welke selectie je te maken hebt, maar dat weet ik nu niet. We weten dat er spelers gaan vertrekken, maar ook dat we een grote kern gaan behouden."

Wie gaan er weg?

Namen noemt Ten Hag daar niet bij. Matthijs de Ligt zou bijna rond zijn met Juventus, Donny van de Beek wordt aan Real Madrid gekoppeld en Hakim Ziyech aan Sevilla. Frenkie de Jong is al weg naar Barcelona.

Als er veel spelers vertrekken bij Ajax, zou dat een drama zijn voor Ten Hag? "Nee, want we hebben ons voorgenomen een sterke selectie te houden. We zullen vechten voor elke speler en anders adequate vervangers halen."

Rookgordijn rond Bergwijn

Oranje-international Quincy Promes is al binnen en eerder versterkte Ajax zich ook al met Razvan Marin, Kjell Scherpen, Kik Pierie en Lisandro Martínez. PSV'er Steven Bergwijn zou de volgende transfer moeten zijn.

"Die is bij ons nooit genoemd, dat maken jullie van de pers ervan", aldus Ten Hag. "Maar daarmee zeg ik niet dat hij niet bij ons op een lijstje staat."

Het is duidelijk, er is nog veel onzeker bij Ajax over de samenstelling van de selectie. Wat wel duidelijk is, is dat het seizoen op 27 juli begint met een wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal.

STER reclame