Bondscoach Sarina Wiegman zag Nederland tot nu toe alle duels dit WK winnen ANP

Lieke Martens blijft de gemoederen bezighouden bij de Oranjevrouwen, die het zaterdagmiddag in Valenciennes in de kwartfinales van het WK voetbal opnemen tegen Italië. Bondscoach Sarina Wiegman hoopt zaterdag zo vroeg mogelijk de knoop door te kunnen hakken over het meespelen van de linksbuiten.

"Met mijn teen is het goed, maar daar doel je waarschijnlijk niet op", zei Wiegman op de persconferentie in aanloop naar het duel met Italië. "Die van Martens doet een beetje zeer. Ze is een twijfelgeval voor morgen."

Martens heeft de groepstraining niet kunnen meedoen. "Ze heeft wel wat gedaan", aldus Wiegman. "Ze heeft de bal aangeraakt, maar niet zo veel met haar voeten. Ik denk dat de kans op haar meespelen op dit moment fiftyfifty is."

'Anders houdt het op'

Wiegman wil wel dat Martens zich volledig kan focussen op de wedstrijd. "Ze moet goed kunnen voetballen, anders houdt het op. We weten morgen hoe het ervoor staat."

Mogelijk hoeft Wiegman dus niet te kiezen voor Shanice van de Sanden of Lineth Beerensteyn, maar spelen ze door het wegvallen van Martens allebei.

Als het Nederland in de hitte lukt om van Italië te winnen, dan wacht in de halve finale de winnaar van het duel tussen Duitsland en Zweden.

"Als we winnen maakt het me niet uit tegen wie we daarna moeten. Het gaat alleen over morgen", vindt Wiegman, die zich ook nog niet wilde bezighouden met mogelijke kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio. De beste drie Europese landen op dit WK verdienen een toegangsbewijs.

Aanval Italië valt op

Eerst Italië dus. "Er zit veel energie in de ploeg. Vooral hun aanval valt natuurlijk wel op", analyseerde Wiegman de aanstaande opponent.

"Het Italiaanse team heeft zich enorm ontwikkeld. We kennen ze natuurlijk al van vier jaar geleden. Toen was Italië ook al goed, maar waren wij fitter. We moeten morgen geduldig zijn."

Wiegman: 'Martens is een twijfelgeval voor morgen'

STER reclame