Eigenaren Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije ANP

Restaurant De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. De eetgelegenheid in Zwolle, die wordt gerund door Jonnie en Thérèse Boer, staat op de 46ste plaats in de lijst The World's 50 Best Restaurants. Op de eerste plaats staat restaurant Mirazur in het Franse Menton.

In 2017 stond De Librije ook in de gerenommeerde top 50, op plek 34. In 2018 haalde het restaurant de lijst net niet, omdat het op plek 51 stond. De personeelsleden van het Zwolse restaurant zijn blij met het nieuws, laten ze op Instagram weten.

De lijst wordt samengesteld door een internationale jury, die zeer enthousiast is over de gerechten van De Librije. Het eten wordt aangepast aan de smaken van de gasten: ze kunnen kiezen uit seizoensgebonden ingrediënten, waarna de koks daar vervolgens vijf-, zes- of zevengangenmenu's van maken. Ook worden de eigenaren geprezen voor het feit dat ze zoveel mogelijk voedselverspilling tegengaan en gebruikmaken van lokale producten.

Het prestigieuze gebouw waarin het restaurant is gevestigd blijft ook niet onbesproken. Het restaurant bevindt zich in een voormalige gevangenis uit de achttiende eeuw, met een groot glazen dak.

Driesterrenrestaurant Mirazur van chefkok Mauro Colagreco staat dit jaar op de eerste plek. De jury is lovend over de gerechten en de verse producten die worden gebruikt. "De unieke keuken van Mauro Colagreco is geïnspireerd op de zee, de bergen en de eigen tuinen van het restaurant", aldus The World's 50 Best Restaurants.

Het restaurant is gelegen in Menton, een Franse kustplaats vlak bij de grens met Italië. Een menu bij Mirazur kost 260 euro per persoon. Buiten het hoogseizoen is het op bepaalde dagen mogelijk om te lunchen voor 160 euro.

Een sfeerimpressie van restaurant Mirazur:

Vorig jaar werd Osteria Francescana in de Italiaanse stad Modena uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Het driesterrenrestaurant staat dit jaar niet in de top 50. De jury heeft namelijk het reglement aangepast waardoor restaurants die eerder op nummer één stonden niet meer in aanmerking komen voor een plek op de lijst.

STER reclame