NOS SportAangepast

Judoka Van Dijke haalt zilver op EK in Minsk, brons voor Vermeer

Van Dijke verliest finale EK judo in Minsk

Sanne van Dijke en Sanne Vermeer hebben op de EK judo bij de Europese Spelen in Minsk een medaille gehaald. Van Dijke verloor de finale in de klasse tot 70 kilogram en haalde zilver. Vermeer (-63 kilogram) verzekerde zich van een bronzen plak.

Van Dijke moest in de eindstrijd op straffen haar meerdere erkennen in de Française Margaux Pinot. De Europees kampioene van 2017 kon wel terugkijken op een goed toernooi.

Ze was in haar eerste drie partijen op ippon te sterk voor Alena Prokopenko, Aleksandra Samardzic en Megan Fletcher. In de halve finales moest Marie Eve Gahie uit Frankrijk eraan geloven.

Van Dijke is na zilver klaar voor de strijd met Polling

Sanne Vermeer rekende in de strijd om het brons op waza-ari af met de Duitse Martyna Trajdos.

Vermeer maakte een uitstekende indruk op het EK, waar ze de halve finales bereikte met overwinningen op de Italiaanse Edwige Gwend en de Russin Darja Davidova. Alleen in de halve eindstrijd moest ze haar meerdere erkennen in Clarisse Agbegnenou, de wereldkampioene uit Frankrijk.

Voor Kim Polling is het EK uitgelopen op een flinke teleurstelling. Ze verloor in de tweede ronde (klasse tot 70 kilogram) op ippon van de Zweedse Anna Bernholm.

De viervoudig Europees kampioene was het toernooi nog goed begonnen met een overwinning op de Duitse Laura Vargas Koch.

Polling verdedigde in Wit-Rusland haar Europese titel van april 2018. De judoka stond een groot deel van het voorbije jaar aan de kant met een hernia en vertelde al voor het EK dat ze nog ritme mist.

Net als voor Polling was het EK ook voor Juul Franssen snel voorbij. Ze ging in de tweede ronde op straffen onderuit tegen de Italiaanse Maria Centracchio.

Franssen was in de categorie tot 63 kilogram als tweede geplaatst. Vorig jaar won ze nog brons op het WK in Bakoe.

De Wit

Frank de Wit ging in de klasse tot 81 kilogram onderuit in de herkansingen. Hij liet zich verrassen door de Italiaan Antonio Esposito.

De als eerste geplaatste Nederlander verloor eerder in de kwartfinales van de Hongaar Attila Ungvari. De Wit ging het EK nog voortvarend van start met zeges op de Duitser Timo Cavelius en Damian Stepien uit Polen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl