De politie heeft beelden naar buiten gebracht van de plofkraak bij het Amsterdamse metrostation Ganzenhoef, op 21 maart. Het metrostation in Amsterdam-Zuidoost raakte daarbij zwaarbeschadigd. Plafondplaten kwamen naar beneden en een groot deel van de ruiten bij de ingang was door de explosie gesprongen. De schade bedroeg 300.000 euro, de buit was maar een paar euro.

Op de beelden is te zien hoe de ruiten van het station springen:

Politie deelt beelden van enorme explosie bij plofkraak

Twee mannen probeerden rond 03.20 uur een geldautomaat in het metrostation te kraken en hadden zich gezien de enorme tas die ze bij zich droegen verheugd op een enorme buit. Dat liep anders: het lukte de daders niet om de geldcassettes uit de automaat te halen. Het metrostation was door de plofkraak een paar dagen dicht.

Volgens de politie is een van de daders mogelijk gewond geraakt aan zijn arm bij de explosie. Op beelden is te zien dat hij zijn arm niet goed meer kan gebruiken.

Na de plofkraak is naast het metrostation een accu gevonden, die vermoedelijk door de daders is achtergelaten. De twee daders vluchtten na de plofkraak met een scooter in de richting van Diemen. Volgens de politie maakte de scooter daarbij opvallend veel lawaai.

Met het vrijgeven van de beelden hoopt de politie meer informatie over de plofkraak te krijgen.

STER reclame