Het beschadigde metrostation Ganzenhoef Inter Visual Studio

Het Amsterdamse metrostation Ganzenhoef is bij een plofkraak zwaarbeschadigd geraakt. Plafondplaten zijn losgekomen en een groot deel van de ruiten bij de ingang is gesprongen door de explosie.

Het doelwit van de plofkraak was een geldautomaat bij de ingang van het metrostation in Amsterdam-Zuidoost. Het is nog onduidelijk wanneer het station weer in gebruik kan worden genomen. Het gebouw wordt door de politie en de EOD onderzocht op achtergebleven explosieven.

Halte metrostation Ganzenhoef zwaar beschadigd

Twee verdachten zijn op een scooter gevlucht richting Diemen. De politie zoekt getuigen of mensen die meer weten over de plofkraak, die rond 04.00 uur werd gepleegd.

Pendelbussen

Halte Ganzenhoef ligt aan de Gaasperplaslijn, lijn 53. Vooralsnog rijden metro's op die lijn alleen tussen Centraal Station en Diemen-Zuid. Tussen Diemen-Zuid en de eindhalte worden pendelbussen ingezet.

Sinds eind vorig jaar worden er met enige regelmaat plofkraken in Amsterdam gepleegd. De politie pakte in januari twee verdachten op, maar kon toen niet zeggen of daarmee de aanvallen een halt toe waren geroepen. Wel zei de politie zichtbare en onzichtbare maatregelen te hebben genomen.

Landelijk is het aantal plofkraken juist afgenomen, voor het derde jaar op rij.

STER reclame