Eloy Room brengt redding bij weer een kans voor Honduras Pro Shots

Curaçao boekt eerste Gold Cup-zege ooit; Room grote uitblinker

time icon

Het voetbalteam van Curaçao heeft voor het eerst een wedstrijd gewonnen op de Gold Cup, het Noord- en Midden-Amerikaans kampioenschap. In Houston werd Honduras met 1-0 verslagen. Het doelpunt van voormalig FC Groningen-speler Leandro Bacuna was tevens het eerste doelpunt ooit op de Gold Cup voor Curaçao.

Eloy Room was de grote uitblinker aan de kant van Curaçao. Honduras deed 35 doelpogingen en schoot maar liefst 13 keer tussen de palen. Maar de reservekeeper van PSV bleek niet te passeren.

Kwartfinales in zicht

Door de overwinning op Honduras mag Curaçao hopen op een plek in de kwartfinales van de Gold Cup. Curaçao staat na twee wedstrijden derde in groep C.

Bij winst op Jamaica in de laatste poulewedstrijd is Curaçao sowieso door. Bij een gelijkspel is het afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen El Salvador en Honduras.

Stand Groep C (Nummers 1 en 2 gaan door)

Jamaica 2-4 (3-2)
El Salvador 2-4 (1-0)
Curaçao 2-3 (1-1)
Honduras 2-0 (2-4)

'Nederlands elftal' van Curaçao

Het Nederlands getinte Curaçao timmert de laatste jaren aan de weg met eerst Patrick Kluivert als bondscoach en nu Remko Bicentini. Twee jaar geleden debuteerde Curaçao bij de Gold Cup (alle duels gingen verloren) en werd de Caribbean Cup gewonnen. Sinds 2011 probeert Curaçao zich tevergeefs voor een WK te plaatsen.

Naast Room en Bacuna telt de selectie van Curaçao nog zeventien spelers die geboren of opgegroeid zijn in Nederland, zoals Cuco Martina (Feyenoord), Darryl Lachman (PEC Zwolle), Jafar Arias (FC Emmen) en Elson Hooi (ADO Den Haag). Charlison Benschop (De Graafschap) verliet vrijdag de selectie omdat hij zich wil richten op een transfer.

STER Reclame