ANP

Als er al twijfel was of Erik ten Hag na het afgelopen succesjaar trainer van Ajax zou blijven, dan behoort die twijfel nu tot het verleden. Hij heeft zijn contract in Amsterdam verlengd tot en met 2022.

"We stoppen niet met bouwen", kondigt Ajax het aanblijven van Ten Hag aan op Twitter. En de trainer zelf: "Beste Ajacieden, handtekening gezet. Op naar meer mooie successen samen met jullie."

De 49-jarige Ten Hag had nog een verbintenis tot medio 2020 en werd na het bereiken van de halve finales van de Champions League met Ajax in verband gebracht met grote buitenlandse clubs als Chelsea, Barcelona, Bayern München en vooral AS Roma.

Marc Overmars, directeur voetbalzaken, laat weten: "We willen graag doorbouwen. Dat zal niet eenvoudig zijn, want er zullen enkele bepalende spelers vertrekken, maar we hopen het goed op te vangen. Erik moet er weer een team van zien te maken. Dat is hem wel toevertrouwd."

Rinus Michels Award

Onlangs won Ten Hag de Rinus Michels Award, de prijs voor beste coach in de eredivisie en eerste divisie. Met Ajax werd hij afgelopen seizoen landskampioen en ook de KNVB-beker werd in de wacht gesleept.

Ten Hag krijgt Rinus Michels Award uitgereikt

Ten Hag is erg blij met zijn contractverlenging. "We hebben een fantastisch jaar gehad en willen dit nu verder uitbouwen. De club verder vooruithelpen."

"De resultaten die we tot dusver hebben behaald waren fantastisch. Het zal een hell of a job zijn om dat te herhalen. Maar we zullen onze doelen weer gaan stellen en opnieuw voor resultaten gaan."

STER reclame