ANP

De Nederlandse vrouwen zijn zeker van de achtste finales van het WK voor vrouwen dankzij de 3-1 overwinning op Kameroen. Toch wordt er hier en daar gemopperd op Oranje.

In de NOS Voetbalpodcast vanuit Frankrijk de analyse van commentatoren Jeroen Elshoff en Frank Wielaard en presentator Rivkah op het Veld bij verslaggever Jeroen Stekelenburg.

"Het lijkt me heel terecht dat er kritisch naar de vrouwen wordt gekeken", zegt Elshoff. "Het is altijd lastig om in te schatten hoe het publiek ernaar kijkt, maar wij moeten wel kijken naar hoe er wordt gevoetbald en wat er beter kan."

"En dan moet je constateren dat het weer onnauwkeurig en slordig was. Je moet een bal toch over drie, vier meter kunnen overspelen?"

Hoge verwachtingen door EK

Elshoff moet daarbij wel terugdenken aan het gewonnen EK in eigen land, waar in de groepsfase ook niet geweldig gespeeld werd. "Daar begon het pas echt in de knock-outfase", zegt Wielaard en Op het Veld sluit zich daarbij aan. "Dat beeld is blijven hangen en daardoor hebben mensen hele hoge verwachtingen."

"Maar als je wereldkampioen wil worden, moet je wel naar dat niveau", zegt Wielaard.

Bekijk hieronder de samenvatting van Nederland-Kameroen:

Nederland-Kameroen (groep E) | WK 2019 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame