Leerlingen van het Calvijn College in Amsterdam weten nog niet of ze geslaagd zijn. Gisteravond kregen ze te horen dat ze minimaal nog een dag moeten wachten op de uitslag. Een woordvoerder van de overkoepelende stichting laat weten dat de leerlingen nog niet zijn gebeld. Dat komt door "onvoorziene problemen van administratief-technische aard", laat de school op de website weten.

"Verschrikkelijk dit. Dubbele stress", zegt Naufall, één van de gedupeerde leerlingen tegen AT5. Volgens de scholier hebben drie vmbo-kaderklassen nog geen uitslag gekregen. De vmbo-basisklassen van het college zouden al wel weten of ze geslaagd zijn.

Update

De school heeft nog niet gezegd hoeveel leerlingen nog op de uitslag wachten, meldt NH Nieuws. Vandaag komt de overkoepelende organisatie Zaam met een update.

Gisteren rond 14.00 uur zouden de leerlingen bericht krijgen. Naufall: "Toen werd het een uur of twee later. Daarna hoorden we nog niks en vroeg iedereen in de groepsapp of iemand al iets had gehoord. Een paar leerlingen hebben het nummer van de mentor, maar die reageerde niet."

Vervolgens bleek volgens Naufall dat de docenten in een vergadering zaten. Uiteindelijk kwam zijn mentor rond 18.00 uur met het volgende Whatsappbericht: "Helaas zijn de uitslagen vandaag niet bekend. Dit i.v.m. de storingen. Dit gaat pas morgen opgepakt worden en dan pas kunnen we het bekendmaken." Op meer plekken waren er gisteren storingen, maar daardoor waren uitslagen hooguit twee uur later dan gepland bekend, niet een dag,

Onzekerheid

Het Calvijn College schrijft dat alles in het werk wordt gesteld om de problemen op te lossen. Wat die problemen dan precies zijn, is nog niet bekend. "We betreuren de vertraging in hevige mate en verontschuldigen ons voor de ontstane onzekerheid bij leerlingen en hun familie", valt te lezen op de site van de school.

STER reclame