Schippers snelt bij FBK Games naar olympische en WK-limiet 100 meter Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Dafne Schippers heeft zichzelf bij de FBK Games in Hengelo een grote lach op het gezicht bezorgd door de 100 meter te winnen in een tijd van 11,06. Daarmee voldeed ze zowel aan de olympische als de WK-limiet.

"Dit maakt heel veel los bij me, ik heb heel wat struggles gehad. Dat ik dit nu kan doen, is heerlijk", zei ze stralend. "Ik had zin om hierheen te rijden, heb wat gegeten in de buurt met mijn ouders, lekker ontspannen. Ik voel me goed."

Schippers straalt in Hengelo: 'Dat ik dit nu kan, dat is heerlijk!' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Schippers kampte de afgelopen twee maanden met rugklachten. Ze wil zich dit seizoen opnieuw bewijzen, nadat ze een moeizaam 2018 heeft gekend zonder titel op een internationaal toernooi.

Jamile Samuel eindigde als vijfde op de 100 meter in 11,28, net voor Marije van Hunenstijn, die 11,33 noteerde.

Recordaanval Hassan mislukt

Sifan Hassan kon niet schitteren op de 5.000 meter. Ze deed een aanval op haar Europees record van 14.22,34, maar werd met een tijd van 14.38,54 tweede op ruim een seconde achterstand van de Keniaanse Margaret Chelimo Kipkemboi.

Een schrale troost voor Hassan, die net de ramadan achter de rug heeft, is dat ze met haar tijd wel ruimschoots heeft voldaan aan de olympische en WK-limiet.

Omdat de WK pas in oktober in Doha zijn, verkeren de atleten nog niet in topvorm. Zo ook Nadine Visser, Churandy Martina en Liemarvin Bonevacia. Zij slaagden er op hun onderdeel niet in om aan de WK-limiet te voldoen.

Visser, Martina en Boebka uit de boeken

Visser, de Europees kampioene op de 60 meter horden, werd vijfde op de 100 meter horden in 13,10, Martina verdienstelijk vierde op de 100 meter in 10,19 en Bonevacia zesde op de 400 meter in 46,19.

Verder sprong Sam Kendricks hoogspringlegende Sergei Boebka uit de boeken. De Amerikaan verbeterde met een sprong van 5.91 meter het FBK-record van Boebka uit 1992. De Oekrainer kwam destijds tot 5.90 meter.

Bekijk hieronder de beelden van Kendricks, Visser, Martina en Bonevacia.

STER reclame