NOS Voetbal

Het buitenkantje links van Blind maakt indruk: 'Lekker gevoel'

Blind over buitenkantje links: 'Die pass kwam nog wel een paar keer voorbij'

Aannemen met rechts, het linkerbeen vervolgens naar achter zwiepen en de bal met buitenkant links tussen wat Engelsen door precies in de loop geven van Quincy Promes. De sublieme pass van Daley Blind maakte donderdagavond veel indruk.

De Ajacied gaf de bal in de verlenging van de intensieve halve finale van de Nations League. Na afloop ging het over de veerkracht van Oranje, de fouten bij de Engelsen achterin én over de pass van Blind.

"Ik heb hem wel een paar keer voorbij zien komen op sociale media", glundert de international. "Ik kreeg de bal terug van Promes, zag een klein gaatje en dacht: niet nadenken, maar doen. Ik ben blij dat het gewaardeerd werd. Een compliment krijgen is altijd leuk."

Ook vanuit Engeland waren er lovende reacties op de pass van Blind.

De laatste keer dat een pass van Blind onderwerp van gesprek op sociale media was, was na het met 5-1 gewonnen WK-duel met Spanje in 2014. Destijds ging het om de weergaloze assists bij de zweefkopbal van Robin van Persie en bij de 2-1 van Arjen Robben.

Met zijn 29 jaar en 63 interlands is Blind inmiddels een routinier in de selectie. Hij maakte dus het bronzen WK mee in 2014, maar ook de decepties van het mislopen van het EK van 2016 en het WK 2018.

Na jaren van negativiteit kent Blind weer een positieve periode van het Nederlands elftal. "Ik ben blij om er deel van uit te maken. Het is een nieuw elftal met nieuwe talenten en andere sterkhouders. Iedereen komt weer met veel plezier bij Oranje."

Blind: 'Iedereen komt weer met plezier bij Oranje'

En dat plezier kan uitmonden in een prijs: het winnen van de Nations League. Dat had niet iedereen gedacht toen na de loting bekend werd dat Oranje was ingedeeld in een groep met Frankrijk en Duitsland, de laatste twee wereldkampioenen.

Blind: "Toen was iedereen sceptisch over onze kansen. Er werd zelfs gezegd en geschreven dat we moesten vrezen voor degradatie. Het is niet makkelijk geweest om hier te komen en een prijs winnen met je land is toch wel echt speciaal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl