Nabestaanden droegen borden met de namen en foto's van de slachtoffers
NOS Nieuws

Nabestaanden geven slachtoffers onopgeloste moordzaken gezicht bij stille tocht

Nabestaanden van slachtoffers van onopgeloste moordzaken liepen vandaag mee in een stille tocht om aandacht te vragen voor deze zogenoemde coldcasezaken. Daarvan zijn er meer dan duizend in Nederland.

Het motto van de tocht was 'zwijgen over moord blijft ongehoord'. De ruim 150 aanwezigen droegen borden bij zich met foto's van slachtoffers en hun namen, zoals 'Oma Bindi' en 'Esther Paul'.

Onder meer de burgemeester van Almere en de landelijk portefeuillehouder cold cases van de politie waren aanwezig. Ook misdaadverslaggevers Peter R. de Vries en John van den Heuvel liepen mee. Na afloop is een monument onthuld.

Deelnemers hebben de stille hoop dat de daders zich melden. "Dat zou heel erg helpen, om hiermee om te kunnen gaan", zegt een van hen in de onderstaande video.

'Wij laten zien wie we moesten verliezen. Onze lieve mensen.'

Wickey van der Meijs uit Almere nam het initiatief voor de stille tocht. Haar vader werd zeventien jaar geleden doodgestoken toen hij zijn hond uitliet. "We willen laten zien wat wij voelen", zei Van der Meijs in eerder tegen de NOS.

Toen kwam ook Ali Speksnijder aan het woord, wier broer werd doodgeschoten bij een supermarkt. Ze schreef een brief aan de dader: "Ik heb nooit iets tegen de moordenaar kunnen zeggen. Ik weet niet wie het is. Maar op die manier probeer je toch iets van je gevoel te verwoorden. Om te vertellen wat de gevolgen zijn van zo'n groot gemis."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl