NOS Voetbal

Vertonghen: 'Niemand kan deze Champions League nog voorspellen'

Vertonghen: 'Niemand kan deze Champions League nog voorspellen'

"Hoe we hier gekomen zijn, dat maakt eigenlijk niet zo veel uit. We staan er, we gaan de Champions League-finale spelen."

Jan Vertonghen glimlacht. Op 32-jarige leeftijd kan de centrale verdediger van Tottenham Hotspur vanavond in Madrid de mooiste prijs uit zijn loopbaan veroveren.

Dat moet dan gebeuren ten koste van Liverpool, dat na de verloren eindstrijd van vorig jaar tegen Real Madrid nu wél de 'beker met de grote oren' mee naar huis wil nemen.

Jan Vertonghen draagt een gezichtsmasker in het duel met Ajax

"Niemand kan deze Champions League nog voorspellen", zegt Vertonghen, die daarmee vooral verwijst naar de krankzinnige duels van de Spurs met Manchester City en Ajax en de confrontatie tussen Liverpool en FC Barcelona.

"Ik denk ook niet dat iemand zich nog aan een voorspelling zal wagen. Ik verwacht een intense wedstrijd, van beide kanten. Wij hebben veel honger en zin. Hopelijk komt er een verdiende winnaar en zijn wij dat."

'Saai wordt het niet'

Toby Alderweireld, die vanavond normaal gesproken naast Vertonghen staat in de defensie, verwacht niet dat de kat uit de boom wordt gekeken. "Het wordt, denk ik, een open wedstrijd. Beide teams houden van intensief voetbal. Saai wordt het sowieso niet."

Alderweireld kijkt uit naar finale: 'Saai wordt het sowieso niet'

De halve finale tegen Ajax, de club waar de Belgen een verleden hebben, zal voor altijd in de geheugens van Vertonghen en Alderweireld gegrift blijven staan. Lucas Moura dompelde de Amsterdammers diep in blessuretijd in rouw met de 2-3. Met zijn derde treffer van de avond hielp hij de Spurs naar de finale.

Alderweireld toont op verzoek zijn tatoeage met de drie kruizen van de Amsterdamse vlag en verontschuldigt zich voor de uitschakeling van Ajax. "Ja, sorry... Dat is topvoetbal. Maar ik had liever gezien dat we samen in de finale hadden gestaan of zoiets. Ik heb er geen woorden voor om het te beschrijven."

Niet onverdiend

"Die tweede helft blijft natuurlijk wel heel speciaal. Op sommige momenten hebben we ook geluk gehad. Dat heeft elke club die de finale haalt wel. Maar het is niet onverdiend te noemen. Je kan niet zeggen dat we een makkelijk programma hebben gehad."

Toby Alderweireld in de eerste halve finale tegen Ajax

Vertonghen haakt in op de woorden van zijn teamgenoot over Ajax. "Ik heb superveel sympathie voor de club. Ik ken heel veel mensen daar. De emoties... die kan ik nog altijd niet helemaal omschrijven. Hoe het er precies aan toe is gegaan, vanaf het fluitsignaal tegen City tot en met het laatste fluitsignaal in de Johan Cruijff Arena."

"Een gekkenhuis", zo noemt hij het. "Ik denk dat ik na het seizoen even moet gaan zitten en evalueren. Alles zat in deze campagne, ook voor mij persoonlijk. Het maakt het alleen nog maar mooier dat we hier nu staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl