Fernando Llorente juicht na de 4-3

Spurs tegenstander Ajax na krankzinnig duel in Manchester

Tottenham Hotspur wordt de tegenstander van Ajax in de halve finales van de Champions League. De ploeg uit Londen verloor de uitwedstrijd bij Manchester City op spectaculaire wijze met 4-3, maar dat was genoeg na de 1-0 zege van vorige week in eigen huis.

De wedstrijd in Manchester kende in de eerste helft een bizar scoreverloop. Liefst vier keer werd er gescoord in de eerste elf minuten.

Raheem Sterling zette City in de vierde minuut met een prachtig schot in de verre hoek op 1-0. Maar nog geen zes minuten later stond Tottenham op voorsprong: doelman Ederson tastte mis bij een schot van Son Heung-min, die ook voor de 1-2 tekende op aangeven van Christian Eriksen.

Son kreeg later in de wedstrijd een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de eerste wedstrijd tegen Ajax.

Sergio Agüero

Een minuut later was het door een van richting veranderd schot van Bernardo Silva alweer 2-2, waarna Sterling tien minuten later City weer op voorsprong zette. Er waren toen pas 21 minuten verstreken in het Etihad Stadium.

Het onveranderd hoge tempo leverde voor rust nog wel kansen op, maar geen doelpunten en dus bleef het bij twee Champions League-records: vier treffers in elf minuten en vijf doelpunten in 21 minuten.

Kort na rust voorkwam Spurs-keeper Hugo Lloris dat Sterling opnieuw kon scoren en even later liet de Fransman een voortreffelijke redding zien op een inzet van Kevin De Bruyne. Maar op de pegel vanaf links in de korte hoek van Sergio Agüero was hij na een klein uur volstrekt kansloos, waardoor City op een ogenschijnlijk veilige 4-2 voorsprong kwam.

Een kwartier voor tijd was invaller Fernando Llorente goed voor de verlossende treffer van de Spurs. Hij werkte een corner van Kieran Trippier binnen. Daarbij leek de bal tegen zijn elleboog te komen, maar nadat scheidsrechter Cüneyt Çakir de beelden nog had bekeken wees hij alsnog naar de middenstip: 4-3.

Pep Guardiola

Ontknoping

In blessuretijd deed Sterling het Etihad Stadium op zijn grondvesten trillen door de 5-3 te maken. De fans van City waren door het dolle heen en vierden de overwinning.

Ware het niet dat de VAR ingreep en dat bleek dat Agüero centimeters buitenspel stond. En zo maakte de vreugde op het gezicht van City-trainer Pep Guardiola plaats voor teleurstelling.

Guardiola en de fans van City dropen ondanks de geweldige voetbalavond alsnog teleurgesteld af.