Caster Semenya onderweg naar de zege in Doha
NOS Sport

Semenya vecht testosteronregel aan bij Zwitserse rechter

Caster Semenya legt zich niet neer bij de uitspraak van het CAS dat de internationale atletiekbond IAAF een testosteronlimiet voor atletes op de middenafstanden mag instellen. De Zuid-Afrikaanse hardloopster is tegen de beslissing in beroep gegaan bij de Zwitserse federale rechtbank.

Semenya, tweevoudig olympisch kampioene en drievoudig wereldkampioene op de 800 meter, maakt van nature driemaal zoveel testosteron aan als een gemiddelde vrouw.

Medicijnen

De IAAF besliste onlangs dat atletes met een te hoge testosteronwaarde die waarde voortaan omlaag moeten brengen met medicijnen. Het CAS heeft de regel van de IAAF, die geldt voor afstanden van 400 meter tot één Engelse mijl (1.609 meter), goedgekeurd.

Semenya, de nieuwe maatregel bij de Diamond League-wedstrijden in Stanford (30 juni) zal omzeilen door de 3.000 meter te lopen, weigert de medicijnen te slikken.

"Ik ben een vrouw en een atlete van wereldklasse. De IAAF kan mij niet drogeren of mij ontnemen te zijn wie ik ben", zei ze in een verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl