AFP
NOS NieuwsAangepast

Ruim 100 agenten speuren naar aanslagpleger Lyon, nieuwe foto's op komst

De dader van de aanslag in een voetgangersgebied in het centrum van Lyon is nog altijd voortvluchtig. De politie publiceerde gisteravond laat een signalement en een foto van de verdachte, en heeft 100 man op de zaak gezet, maar dat heeft nog niet geleid tot een arrestatie.

De openbaar aanklager van Parijs zei vanmorgen op een persconferentie dat niemand de verantwoordelijkheid heeft opgeëist voor de aanslag, waarbij dertien mensen lichtgewond raakten. Vijf van hen liggen nog in het ziekenhuis.

De Franse politie zoekt naar een man van ongeveer 30 jaar. Hij liet een met bouten, schroeven en kleine plastic deeltjes gevuld explosief bij een bakkerij achter in een papieren zak. Kort nadat hij was vertrokken, ontplofte de bom. De politie heeft een mechanisme teruggevonden dat erop wijst dat het explosief van een afstand tot ontploffing is gebracht.

EPA
De politie heeft een opsporingsbericht gepubliceerd

De foto die de politie gisteravond verspreidde, is afkomstig van een bewakingscamera. De vermoedelijke dader is slechts vaag te zien. Hij draagt een zonnebril, een pet of capuchon en hij verbergt zijn gezicht met een doek. De aanklager zei dat er snel nieuwe foto's openbaar worden gemaakt, van bewakingscamera's uit andere straten in de omgeving van de aanslag.

Tientallen getuigen hebben zich inmiddels bij de politie gemeld.

De politie van Lyon doet er alles aan om de dader zo snel mogelijk te pakken:

'Laten de dader niet rusten totdat we hem gepakt hebben'

Justitie tast nog in het duister over het motief. De autoriteiten behandelen het incident als een terroristische aanslag.

Minister Castaner van Binnenlandse Zaken is gisteravond naar Lyon afgereisd. Hij heeft opdracht gegeven om grote evenementen, zoals concerten en sportevenementen, extra te beveiligen.

EPA
Minister Castaner praat met agenten in Lyon

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl