AFP
NOS NieuwsAangepast

Gewonden bij aanslag op straat in Lyon

In de Franse stad Lyon zijn bij een aanslag in een voetgangersgebied dertien mensen gewond geraakt, onder wie een meisje van acht. De Franse president Macron sprak van een 'aanval' zonder doden.

De meeste gewonden hebben licht letsel aan hun benen. Twee mensen hebben ernstigere verwondingen.

De explosie was in het centrum van Lyon, dat ligt tussen de rivieren de Rhone en de Saone. Het gebeurde bij of in een filiaal van bakkerijketen Brioche Dorée.

De politie is met man en macht op zoek naar de verdachte van 30 tot 35 jaar, een man die rond 17.30 uur een papieren zak achterliet bij de bakkerij. Hij is ontkomen op een fiets, en omdat in het centrum van Lyon veel bewakingscamera's zijn is zijn ontsnappingsroute grotendeels in beeld. In de buurt van de plek van de aanslag zijn de metrostations gesloten.

Op de eerste beelden uit Lyon is te zien hoe zwaarbewapende soldaten door de straat patrouilleren:

Zwaarbewapende soldaten op straat na ontploffing in Lyon

Justitie in Frankrijk zegt dat het vaststaat dat er een bom is ontploft. De politie zegt dat er in het explosief schroeven en bouten zaten.

De dienst terrorismebestrijding heeft het onderzoek overgenomen en onder meer de buurt uitgebreid geïnspecteerd. Er zijn geen andere explosieven gevonden.

Minister Castaner van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd dat hij in heel Frankrijk de beveiliging van grote evenementen heeft laten opvoeren. Een concert van Ed Sheeran in het stadion van Olympique Lyon is meteen na de aanslag extra beveiligd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl