1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NP
NOS Nieuws

'Moordenaar van Pim Fortuyn is niet geëmigreerd en woont nog in Apeldoorn'

Volkert van der Graaf, die in 2002 politicus Pim Fortuyn vermoordde, is niet geëmigreerd. Hij woont in Apeldoorn en Harderwijk en lijkt geen concreet plan te hebben om naar het buitenland te vertrekken, meldt de Stentor. De krant sprak met het Openbaar Ministerie en mensen uit de omgeving van Van der Graaf.

Van der Graaf kreeg na zijn vervroegde vrijlating in 2014 voorwaarden opgelegd, waaronder een fysieke meldplicht. Die vocht hij aan omdat hij zei te willen emigreren en dat kon niet omdat hij zich om de drie weken in Nederland moest melden.

De rechter ging daarin mee, waarna het OM en Van der Graaf in hoger beroep een nieuwe deal sloten. Hij moet nu tot 2020 elke twee maanden schriftelijk verslag uitbrengen over zijn huisvesting en dagbesteding.

Volgens de Stentor zijn nabestaanden van Pim Fortuyn woedend. Ze stellen in de krant dat Van der Graaf de rechters om de tuin heeft geleid om van zijn voorwaarden af te komen. "De emigratie is lariekoek. Dit is te gek voor woorden", reageert Simon Fortuyn. Van der Graaf zelf mag niet met de pers praten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl