Een omstreden attractie in de Efteling met onder meer Afrikaanse en Aziatische poppen, is aangepast. De poppen moesten volgens het pretpark een uiterlijk krijgen dat beter past bij deze tijd.

Carnaval Festival is een attractie voor alle leeftijden. In de attractie kom je langs poppen en de decors zijn gebaseerd op verschillende landen. De karakters zijn nu wat aangepast. De Afrikaanse poppen hadden een neusring en kroeshaar. Nu hebben ze Afrikaanse klederdracht aan. De Aziatische poppen hebben geen lange tanden meer.

De afgelopen maanden onderging de attractie de flinke renovatie. Niet alleen het uiterlijk van de Aziatische en Afrikaanse poppen is aangepast. Tientallen andere karakters hebben ook een likje verf gekregen. Daarnaast heeft de techniek een update gekregen en is er energiezuinige verlichting geïnstalleerd, meldt Omroep Brabant.

Bekijk hier de belangrijkste veranderingen in Carnaval Festival: voor en na.

Zo was Carnaval Festival en zo is de attractie nu

In 2016 was er ophef over het mogelijk racistische en kwetsende karakter van Carnaval Festival en Monsieur Cannibale. Een actiegroep schreef een open brief waarin werd gedreigd met acties in het park als "de onderdrukkende stereotyperingen" niet zouden verdwijnen.

Vooralsnog wordt Monsieur Cannibale niet aangepast. In die attractie stapt de bezoeker in een ronddraaiende kookpot van een Afrikaanse kannibaal. "Er staat nog geen grote onderhoudsbeurt voor deze attractie gepland, ook al is die 31 jaar oud", zei een woordvoerder van de Efteling eerder. "Als die komt, worden aanpassingen zeker overwogen."

STER reclame