Monsieur Cannibale in De Efteling
NOS Nieuws

Discussie over 'racistisch karakter' van attracties in de Efteling

De Efteling gaat in gesprek met een actiegroep die vindt dat sommige attracties in het park racistisch zijn. "We willen graag horen wat de pijnpunten zijn", zegt een woordvoerder van de Efteling.

De actiegroep Stop Oppressive Stereotypes stuurde eind vorige week een open brief naar de Efteling over de attracties Monsieur Cannibale en Carnaval Festival. Die zijn "uiterst kwetsend en racistisch", zeggen de briefschrijvers. "Als de onderdrukkende stereotyperingen niet verdwijnen, komen er acties in het park."

Monsieur Cannibale ligt onder vuur vanwege een zwarte kannibaal, midden in een carrousel met 'kookpotten'. Carnaval Festival wordt verafschuwd vanwege vijf bosjesmannen, die volgens de actiegroep van racistische clichés zijn voorzien.

Uitnodiging

De woordvoerder van de Efteling zegt dat de actiegroep is uitgenodigd om binnenkort een keer een "open gesprek" te komen voeren. "We willen graag een dagje uit bieden aan iedereen, ongeacht geslacht, ras, politieke of seksuele voorkeur. Daarom is het jammer dat sommigen zich ergens aan storen."

Volgens de woordvoerder heeft de actiegroep nog niet op de uitnodiging gereageerd.

Carnaval Festival op de Efteling

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl