Nico Schulz Pro Shots

Borussia Dortmund neemt Nico Schulz van Hoffenheim over. De snelle 26-jarige linksback heeft voor vijf seizoenen getekend bij Dortmund. Met de transfer is ongeveer 27 miljoen euro gemoeid. Een gevoelig verlies voor de nieuwe hoofdtrainer van Hoffenheim, Alfred Schreuder.

Schulz speelde de afgelopen twee seizoenen voor Hoffenheim en was daarvoor actief voor Hertha BSC en Borussia Mönchengladbach. Hij debuteerde vorig jaar in het nationale team van Duitsland en maakte op 24 maart van dit jaar tegen Oranje (2-3) het winnende doelpunt.

Schulz dompelt Oranje in rouw met late 2-3 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Naar verwachting stapt er binnenkort nog een Duitse international over naar Dortmund. Middenvelder Julian Brandt van Bayer Leverkusen staat volgens Duitse media op het punt te tekenen bij de nummer twee van de Bundesliga.

Leverkusen-trainer Peter Bosz heeft niettemin goede hoop dat de 23-jarige Brandt en zijn eveneens felbegeerde spits Kai Havertz (19) blijven. "Ik hoop en denk dat ze bij ons blijven", zei Bosz na de plaatsing voor de Champions League van komend seizoen. "Het bereiken van de Champions League helpt daarbij. Ze kunnen zich op het hoogste niveau tonen."

STER reclame