ANP

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries wordt met de dood bedreigd door de zware crimineel Ridouan T. Op Twitter maakte De Vries bekend dat justitie en politie hem hebben laten weten dat T. opdracht heeft gegeven om hem te liquideren vanwege kritische uitspraken die De Vries over T. zou hebben gedaan.

De Vries besluit zijn tweet enigszins onderkoeld met de zin: "Iedereen die wat wil proberen is bij deze gewaarschuwd..." Door te eindigen met de hashtag #stukmaken hoopt De Vries aan een eventuele huurmoordenaar duidelijk te maken dat de zaak stuk is. In criminele kringen betekent dat zoveel als: de politie weet ervan, begin er niet meer aan.

Ridouan T. wordt verdacht van een aantal moordopdrachten. Hij is voortvluchtig, de politie vermoedt dat hij in het buitenland zit. Volgens het Openbaar Ministerie zit hij ook achter de aanslagen op het Telegraaf-gebouw en de redactie van het weekblad Panorama.

Fijn is het niet.

Peter R. de Vries

De Vries weet niet welke kritische uitspraken hem deze doodsbedreiging hebben opgeleverd, maar hij heeft wel een vermoeden, zei hij op NPO Radio 1. "In RTL Boulevard heb ik het gehad over John van den Heuvel die ook bedreigd wordt door gangsters. Ik heb gezegd dat huurmoordenaars levenslang verdienen. Dat was denk ik tegen het zere been."

De Vries kreeg van het OM niet te horen hoe justitie weet dat hij op T.'s dodenlijst staat. Hij heeft kritiek op het OM, dat hem niet goed genoeg op de hoogte zou houden van "wat er precies speelt", terwijl hij daar als beoogd slachtoffer wel recht op meent te hebben.

De Vries werd eerder al op de dodenlijst van Heineken-ontvoerder Willem Holleeder gezet. Op de vraag wat dat allemaal met hem doet, antwoordde hij: "Ik kan moeilijk zeggen dat het begint te wennen. Het is iets wat je overkomt als je aan het front werkt, maar fijn is het niet."

STER reclame