In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Drugsschip begint te zinken door mogelijke boobytrap, Mexicanen opgepakt

Het ontmantelen van het drugslab op een schip in Moerdijk is vannacht niet zonder slag of stoot verlopen. Tijdens de operatie begon het schip ineens te zinken. Alles wijst op sabotage, meldt de politie.

Het drugslab kwam gistermiddag aan het licht tijdens een controle op het schip, dat 80 meter lang is. Volgens de politie werd er crystal meth geproduceerd. De EOD bracht de gevonden grondstoffen voor de drugs elders tot ontploffing.

De politie kwam het schip gistermiddag op het spoor:

Drugslab op een schip ontdekt voor de productie van crystal meth

Gisteravond laat werd, in de aanwezigheid van een Omroep Brabant-verslaggever, begonnen met de ontmanteling van het lab. Aan boord zagen specialisten ineens water over de vloer stromen, waarna het schip langzaam begon te kantelen en te zinken.

Een verborgen pomp bleek de oorzaak van het stromende water. De pomp kon worden uitgezet. Het lijkt volgens de politie een boobytrap te zijn geweest om bewijsmateriaal te vernietigen. De pomp was vermoedelijk op afstand in werking gesteld.

Vervuild water

De bergers konden niet verhinderen dat rivierwater in contact kwam met chemische stoffen. Het ruim staat nu vol met duizenden liters vervuild water.

Rijkswaterstaat heeft in de haven van Moerdijk een speciaal scherm geplaatst om te voorkomen dat de chemische stoffen wegstromen. De ontmanteling gaat in de loop van de ochtend verder.

In verband met het drugslab zitten vier mensen vast. Het gaat om drie Mexicanen en de schipper, een man van 65 uit Breda. Ze waren aan boord van het schip toen het drugslab gistermiddag werd ontdekt.

Het ruim kwam vol te staan met water

Advertentie via Ster.nl