Het schip in de haven van Moerdijk waar het drugslab werd ontdekt SQ Vision
NOS Nieuws Regio

Drugslab ontdekt in vrachtschip Moerdijk

De politie heeft een drugslab op een vrachtschip in de dorpshaven van Moerdijk gevonden. Vier mannen zijn aangehouden, onder wie de schipper.

Agenten ontdekten het drugslab tijdens een controle op het 80 meter lange schip. Aan boord vonden ze chemicaliën die op het schip lagen opgeslagen. De omgeving van het schip is afgezet omdat er een chemische lucht hangt.

In het schip werd crystal meth geproduceerd, zegt de politie. Bij het doorzoeken werd 600 gram van de drugs in een doosje gevonden, met een straatwaarde van ongeveer 60.000 euro.

Unieke vondst

De Brabantse politie noemt het een unieke vondst. "Het is de eerste keer dat een drugslab in een vrachtschip wordt aangetroffen." Volgens de politie zijn eerder al hennepkwekerijen in schepen gevonden en ook wel eens een drugslab op een woonboot. "Maar nog nooit een drugslab in zo'n groot schip."

De politie is bezig om het drugslab te ontmantelen, wat nog uren zal duren. "We gaan proberen het schip naar land te verslepen. De brandweer zal het schip openen, zodat het kan luchten", zegt de politie tegen Omroep Brabant.

Een agent die aan boord was gegaan moest vanwege ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis. Hij is inmiddels naar huis gestuurd. De politie heeft naast het schip ook een auto in beslag genomen.

Dit is een artikel van

STER reclame