De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un kijkt toe bij de rakettest afgelopen weekend
NOS Nieuws

Noord-Korea vuurt opnieuw projectielen af

Noord-Korea heeft voor de tweede keer binnen een week projectielen afgevuurd, zegt het Zuid-Koreaanse leger. Het gaat vermoedelijk om twee korteafstandsraketten.

De lanceringen waren op een raketbasis op zo'n 70 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Pyongyang. De projectielen legden enkele honderden kilometers af en kwamen neer in de Japanse Zee. De Japanse regering heeft laten weten dat de veiligheid van het land niet in gevaar is gekomen.

Volgens de Zuid-Koreaanse president Moon lijkt het erop dat Noord-Korea zijn onvrede uit over het mislukken van de gesprekken met de Verenigde Staten. Pyongyang wil het Witte Huis op deze manier onder druk zetten om de gesprekken weer op te starten, zei Moon.

Tweede test in korte tijd

Afgelopen weekend deed Noord-Korea ook al een test, waarbij een serie korteafstandsraketten werden afgevuurd boven de Japanse Zee. Het Noord-Koreaanse regime maakte toen via de eigen staatsmedia bekend dat het om een reguliere militaire oefening ging.

Bij die rakettest werd volgens het regime ook een nieuw tactisch geleid wapen afgevuurd. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un was bij de oefening aanwezig en was volgens staatsmedia tevreden met wat hij zag.

Volgens correspondent Sjoerd den Daas was de oefening van afgelopen weekend ook bedoeld als signaal voor de Amerikaanse president Trump.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl