Voetbalsters onder 17 dicht bij halve finales EK na zege op Duitsland

EK onder 17: Oranje verslaat Duitsland en is dicht bij halve finales

Het Nederlands vrouwenelftal onder 17 heeft ook de tweede wedstrijd op het EK gewonnen. In Bulgarije was Oranje met 3-2 te sterk voor Duitsland.

Afgelopen zondag won Nederland ook al van Oostenrijk (4-1), waardoor de ploeg van bondscoach Robert de Pauw heel dicht bij een halvefinaleplaats is. Zaterdag is Engeland de tegenstander in de derde groepswedstrijd.

Veel goals in eerste helft

Na 24 minuten zette Marlen Rohde de Duitsers op voorsprong, maar een minuut later was het alweer gelijk dankzij Lotje de Keijzer.

Nederland nam vijf minuten later de leiding via Samantha van Diemen, die doel trof uit de rebound van een corner. Nog voor de rust werd het ook 3-1 vanaf elf meter. Jule Brand kreeg haar tweede gele kaart na een duw in het strafschopgebied, waarna Nikita Tromp de penalty benutte.

Tien minuten voor tijd maakte Duitsland het nog spannend. Carlotta Wamser schoot de 3-2 binnen, maar de gelijkmaker bleef uit. Vlak voor tijd maakte Tromp nog bijna de 4-2, maar zij raakte de paal en schoot over.

De andere wedstrijd in de groep van Oranje ging tussen Oostenrijk en Engeland en eindigde in 2-1 voor Engeland.

Nederland voert de groep aan met zes punten uit twee duels. Duitsland en Engeland volgen met drie punten uit evenveel duels. Oostenrijk is nog zonder punten.