Nikita Tromp is in de eerste groepswedstrijd voor Oranje onder 17 goed voor een hattrick
NOS Voetbal

Voetbalsters onder 17 geven visitekaartje af op EK met ruime zege op Oostenrijk

De voetbalsters van Nederland onder 17 zijn het EK in Bulgarije uitstekend begonnen. In de eerste groepswedstrijd werd Oostenrijk met ruime cijfers verslagen (4-1).

Oostenrijk was voor Oranje de grote onbekende in de poule met verder ook Engeland en Duitsland, maar bondscoach Robert de Pauw had zijn huiswerk goed gedaan.

Via een strafschop kwam Oostenrijk nog wel op voorsprong, maar de schade was voor rust al gerepareerd via de Ajacieden Iris Stiekema en Nikita Tromp (tweemaal). Tromp maakte in de blessuretijd zelfs nog een derde treffer.

De Pauw ziet zijn elftal als een outsider op dit EK, waar acht landen aan meedoen. Titelverdediger Spanje is in de andere poule ingedeeld, met Denemarken, Bulgarije en Portugal.

Wedstrijdschema omgegooid

Nederland speelt tijdens het EK in Bulgarije alle groepswedstrijden in het Kaliakra-stadion in Kavarna. Het wedstrijdschema werd kort voor het toernooi omgegooid, omdat er op het slechte veld in Balchik niet gevoetbald kan worden.

De Pauw ziet Duitsland, woensdag de volgende tegenstander van Oranje, als een van de favorieten voor de eindzege. Volgende week zaterdag is de laatste poulewedstrijd tegen Engeland. De beste twee landen uit de groep gaan naar de halve finales.

Uitslagen en programma Nederland onder 17

Nederland - Oostenrijk 4-1
Nederland - Duitsland woensdag 8 mei, 13.00 uur live te zien op NOS.nl en in de app
Engeland - Nederland zaterdag 11 mei, 15.30 uur

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl