Milo Yiannopoulos, Alex Jones en Louis Farrakhan (vlnr) zijn verbannen van Facebook
NOS Nieuws

Trump valt sociale media aan na actie Facebook tegen haatzaaiers

President Trump heeft kritiek geuit op sociale media, die hij censuur verwijt tegen conservatieve en rechtse publicisten. Hij reageert op de maatregel van Facebook, dat gisteren een aantal bekende extreme figuren van zijn platform verwijderde. Facebook zegt mensen en organisaties te bannen die zich bezighouden met geweld en haat, ongeacht wat hun ideologie is.

Trump twitterde dat hij bedrijven als Facebook en Twitter nauwlettend in de gaten houdt als ze Amerikaanse burgers censureren. "Wij hebben iets wat bekendstaat als VRIJHEID VAN MENINGSUITING", twitterde de president.

Eerder beweerde hij al dat sociale-mediabedrijven bevooroordeeld zijn tegen bijdragen uit de conservatieve hoek, iets wat die bedrijven ontkennen.

Facebook deed onder anderen complotdenker Alex Jones in de ban, die beweerde dat de schietpartij op basisschool Sandy Hook in 2012 in scène was gezet. De twintig kinderen en zes volwassenen die omkwamen, waren volgens Jones acteurs. Jones en zijn volgelingen vielen de nabestaanden hinderlijk lastig.

Anderen die niet meer welkom zijn op Facebook en Instagram zijn Louis Farrakhan, een uitgesproken antisemiet, en de extreemrechtse voormalige Breitbart-journalist Milo Yiannopoulos, de extreemrechtse activist Laura Loomer en de complotdenker Paul Joseph Watson.

Volgens Trump is het oneerlijk dat extreemrechtse mensen als Watson worden geweerd en wordt het voor conservatieve denkers steeds moeilijker om zich te uiten op sociale media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl