Naby Keïta
NOS Voetbal

Seizoen Liverpool-speler Keïta voorbij, ook streep door Afrika Cup

Liverpool moet het de rest van het seizoen stellen zonder Naby Keïta. De Guinese middenvelder heeft een liesblessure en zal zo twee maanden uitgeschakeld zijn. Hierdoor mist hij ook met zijn land de Afrika Cup.

Keïta moest in het eerste halvefinaleduel tegen FC Barcelona (3-0 nederlaag) al na 24 minuten het veld verlaten. Jordan Henderson was zijn vervanger.

De 24-jarige Keïta speelt sinds dit seizoen voor Liverpool. Dat maakte 65 miljoen euro over naar RB Leipzig, waar Keïta twee jaar onder contract stond. Met Liverpool is Keïta in een spannende race om het kampioenschap. Met nog twee wedstrijden te spelen bedraagt de achterstand op koploper Manchester City één punt.

Titelstrijd als hardloopwedstrijd

Trainer Jürgen Klopp vergelijkt de titelstrijd met een hardloopwedstrijd. "Het is net een 400 meter, als je bij de topdrie zit, kun je knallen. Je krijgt zo'n enorme oppepper, je vindt telkens nieuwe energie. We zijn superambitieus en gaan ervoor."

Klopp: 'Als je bij de top zit, vind je telkens nieuwe energie'

Liverpool neemt het zaterdagavond (20.45 uur) op tegen Newcastle United, de nummer dertien op de ranglijst. City speelt maandagavond tegen Leceister, dat achtste staat.

"We hebben het niet in eigen hand", zegt Klopp. "Winnen van Newcastle is ons probleem, wat andere ploegen doen niet. Wij moeten een manier vinden om Newcastle te kloppen en dat wordt ongelofelijk moeilijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl