NOS Voetbal

Keeper Casillas na hartaanval: 'Alles is onder controle'

Doelman Iker Casillas van FC Porto is woensdagochtend tijdens de training getroffen door een hartaanval. De 37-jarige Spanjaard is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij meteen is geopereerd. Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed met de keeper.

Via Twitter bedankte Casillas, met een duim omhoog, vanuit zijn ziekenhuisbed iedereen voor de berichten en de steun. "Het was een grote schrik, maar alles is onder controle", aldus Casillas.

Casillas verdedigt sinds 2015 het doel van FC Porto. Daarvoor speelde hij zestien seizoenen voor Real Madrid, waarmee hij drie keer de Champions League won. Met het Spaanse nationale team veroverde Casillas twee keer de Europese titel (2008, 2012) en werd hij één keer wereldkampioen (2010).

Casillas, die vorige maand nog zijn contract bij Porto verlengde, stond vrijdag de hele wedstrijd onder de lat in het competitieduel met Rio Ave (2-2). Porto heeft in de strijd om de Portugese landstitel twee punten achterstand op Benfica. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij in de resterende drie competitieduels nog in actie komt.

Steun voor Casillas

Real Madrid heeft in een verklaring op de website de hoop uitgesproken dat "onze eeuwige aanvoerder" zo snel mogelijk zal herstellen. De Spaanse voetbalbond, andere clubs en collega-sporters reageren via Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl