Marten de Roon schreeuwt het uit

De Roon helpt Atalanta op spoor Champions League

Atalanta Bergamo heeft een ticket voor de Champions League nu echt in zicht. De club van Marten de Roon en Hans Hateboer staat na de 2-0 zege op Udinese, maandagavond, op de vierde plaats. En die plek geeft recht op een plaats in het hoogste Europese echelon.

De overwinning tegen de degradatiekandidaat kwam moeizaam tot stand. Pas in de 82ste minuut zette De Roon zijn ploeg vanaf de strafschopstip op voorsprong. Drie minuten later besliste Mario Pasalic het duel met een van richting veranderd schot.

In de laatste twintig minuten stonden er liefst vier Nederlanders in het veld. Bij Udinese startte Marvin Zeegelaar in de basis, Bram Nuytinck moest het stellen met een invalbeurt.

Een punt voor

Met nog vier duels te gaan heeft Atalanta een punt voorsprong op AS Roma, dat vijfde staat. Voorafgaand aan het weekend stond AC Milan nog vierde, maar dat verloor zondag met 2-0 van Torino.