Javier Pastore (nummer 27) heeft Roma op 2-0 gezet, aangever Justin Kluivert komt hem feliciteren
NOS Voetbal

AS Roma blijft met waardevolle Kluivert in de race om Champions League-ticket

AS Roma blijft in de race om een Champions League-ticket. Justin Kluivert verscheen wederom aan de aftrap en droeg ook zijn steentje bij aan de 3-0 zege op Cagliari.

Roma is in de strijd om een plek bij de eerste vier afhankelijk van AC Milan en Atalanta Bergamo, maar die ploegen hebben nog enkele lastige wedstrijden voor de boeg. Door zelf te winnen, voeren de Romeinen in elk geval de druk op.

Het duel tegen Cagliari was al binnen tien minuten gespeeld. Federico Fazio kopte al na vijf minuten raak, drie minuten later begon Kluivert aan een rush en bood hij Javier Pastore op de rand van het zestienmetergebied een vrije schietkans (2-0).

Vertrouwen

Het was al de zesde assist in de Serie A voor Kluivert, die voor de dertiende keer in de basis stond. De Nederlander krijgt het volste vertrouwen van trainer Claudio Ranieri, die in maart Eusebio Di Francesco opvolgde. Kort na de 3-0 van Aleksandar Kolarov werd Kluivert gewisseld.

Roma staat nu voor minimaal een dag vierde, met twee punten meer dan Milan en Atalanta. Die komen respectievelijk zondag- en maandagavond in actie.

Cristiano Ronaldo maakt tegen Internazionale zijn 600ste clubdoelpunt

Het prestigeduel tussen Internazionale en Juventus, de zogenoemde 'Derby d'Italia', eindigde in 1-1. Inter blijft daardoor derde, maar is nog lang niet zeker van de Champions League.

Juventus vierde deze week de achtste scudetto op rij en dus was de scherpte ver te zoeken. Inter begon juist furieus aan het duel en kwam vroeg op 1-0 door een heerlijke volley van Radja Nainggolan.

Ook daarna drukte Inter de kampioen terug. Doelman Wojciech Szczesny hield Juve met knappe reflexen op de been bij inzetten van Stefan de Vrij (kopbal) en Mauro Icardi (twee schoten).

Na rust liet Juventus zijn eergevoel spreken en dat resulteerde in de gelijkmaker van Cristiano Ronaldo, zijn 600ste clubdoelpunt. Juve was daarna beter, maar meer treffers leverde dat niet op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl