Amin Younes (l) na zijn tweede competitiegoal voor Napoli

Napolitanen Milik, Mertens en Younes delen dreun uit aan Roma

Napoli heeft mede dankzij een drietal voormalig eredivisiespelers ruim gewonnen van AS Roma. In de Italiaanse hoofdstad werd het 4-1 voor de ploeg uit Napels. De achterstand op koploper Juventus is daardoor weer vijftien punten.

Oud-Ajacied Arek Milik liet de bezoekers al na twee minuten juichen. Vlak voor rust maakte Diego Perotti vanaf elf meter gelijk, maar in de tweede helft liep Napoli weer weg bij de Romeinen, waar Rick Karsdorp op de bank bleef en Justin Kluivert inviel.

Via Dries Mertens (ex-PSV), Simone Verdi en de ingevallen Amin Younes (ex-Ajax) kwam Napoli op vier treffers.

Dries Mertens juicht na zijn goal tegen Roma

De tweede plaats is stevig in handen van het elftal van Carlo Ancelotti. Roma zakt naar plaats zes.

Lazio en Atalanta profiteren

Lazio is de stadgenoot namelijk voorbij na een 1-0 winst bij Internazionale, de nummer drie. De enige treffer werd na dertien minuten gemaakt door Sergej Milinkovic-Savic. Lazio is de nieuwe nummer vier. Stefan de Vrij ontbrak bij Inter met een blessure.

Marten de Roon en Hans Hateboer zijn Roma ook voorbij met Atalanta Bergamo. Zij wonnen met 3-1 bij middenmoter Parma en staan nu vijfde. Die plaats geeft aan het eind van het seizoen recht op Europa League-voetbal.