Jasper Cillessen
NOS Voetbal

Cillessen spreekt vertrekwens uit: 'Ik wil meer spelen'

Jasper Cillessen werd zaterdagavond met Barcelona opnieuw landskampioen van Spanje, maar sprak na afloop tegen Ziggo Sport ook zijn ongenoegen uit over het geringe aantal speelminuten dat hij krijgt bij de club. "Eerst ga ik op vakantie en dan hoop ik dat ik een mooie nieuwe club heb om te spelen, want ik wil graag spelen", aldus de doelman over zijn plannen voor de komende tijd.

Cillessen maakte in 2016 de overstap van Ajax naar Barcelona, maar werd bij Barça nooit de onbetwiste nummer één. Hij moet de Duitse doelman Marc-André ter Stegen voor zich dulden en speelt enkel de wedstrijden in de Spaanse beker. Ter Stegen verdedigt het doel van de Spaanse grootmacht in de competitie en de Champions League. Bij het Nederlands elftal is Cillessen wel verzekerd van een basisplaats.

Vertrekwens?

In september vorig jaar gaf Cillessen nog aan met zijn volle verstand te hebben getekend bij Barcelona en geen vertrek te willen forceren. Nu spreekt hij dus toch openlijk een vertrekwens uit.

Ondanks zijn geringe speeltijd maakt Cillessen, naast de landstitel, dit seizoen kans op nog twee prijzen. Barcelona staat in de halve finales van de Champions League (woensdag tegen Liverpool) en speelt op 25 mei de bekerfinale tegen Valencia.

In september sprak Joep Schreuder met Jasper Cillessen in aanloop naar de Champions League-wedstrijd met PSV. Toen kwam zijn speeltijd ook aan bod.

Cillessen: 'Als het niet loopt, zet Messi het wel even neer'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl