Max Verstappen
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

Op Koningsdag gebeurt er op sportgebied weinig in Nederland, maar voor sommige Nederlanders staan er wel grote evenementen op het programma.

Zo jaagt Max Verstappen zondag met een nieuwe motor op zijn eerste Formule 1-zege van het seizoen. Vandaag zijn de kwalificaties voor de Grand Prix van Azerbeidzjan, waar we uiteraard aandacht aan schenken in het Sportjournaal (18.50 uur, NPO 1) en de late uitzending van Studio Sport (23.40 uur, NPO 1).

Luik-Bastenaken-Luik

Na het succes van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race zijn we natuurlijk benieuwd hoe de Nederlanders het er vanaf brengen in de volgende voorjaarsklassieker, Luik-Bastenaken-Luik.

Van der Poel is er nu niet bij; hij bereidt zich voor op de wereldbekers in het mountainbiken. Tom Dumoulin is er wel en een interview met hem is te zien in het Sportjournaal.

In beide tv-uitzendingen ook aandacht voor de wereldbekerwedstrijden BMX in Manchester en voor Kiki Bertens, die vanmiddag haar halve finale tegen Petra Kvitová speelt op het sterkbezette graveltoernooi in Stuttgart.

Verder blikken we op de site met atletiekcommentator Léon Haan vooruit op de marathon van Londen. Dat is niet het snelste parcours, maar wel de wedstrijd waar ze elk jaar weer het sterkst mogelijke deelnemersveld hopen te strikken.

Uitzendingen

18.50 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en de NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
23.29 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en de NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl