Curlingmannen verschieten kruit op WK: geen halve finales Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse curlingmannen hebben vannacht op het WK in Canada hun tiende groepsduel met 6-4 verloren van Italië en daardoor maken ze geen kans meer op een plaats in de halve finales. De doelstelling van een eindnotering in de topacht is nog wel haalbaar.

Met nog twee wedstrijden te gaan (tegen Zuid-Korea en Canada) staat Oranje samen met Duitsland en Rusland op een gedeelde achtste plaats. De nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finales, de nummers drie tot en met zes spelen een tussenronde.

Tekst gaat verder onder de tabel.

Stand groepsfase WK curling

Land Winst-Verlies
1. Zweden 9-1
2. Zwitserland 8-2
3. Japan 8-3
4. Canada 7-3
4. Italië 7-3
4. Amerika 7-3
7. Schotland 6-4
8. Duitsland 3-7
8. Nederland 3-7
8. Rusland 3-7
11. China 2-8
11. Noorwegen 2-8
13. Zuid-Korea 1-10

Oranje begon het WK met een verrassende zege op de Verenigde Staten, de olympisch kampioen. Vlak daarna versloeg Nederland ook Europees kampioen Schotland, maar nieuwe stunts bleven uit.

Italië slaat toe in negende end

Tegen Italië bracht Wouter Gösgens, die samen met skip Jaap van Dorp, Laurens Hoekman en Carlo Glasbergen het Nederlands team vormt, Oranje in het achtste end op gelijke hoogte (4-4). Een end later zette Italië echter al de eindstand van 6-4 op het scorebord.

Nederland had zijn laatste drie duels moeten winnen om nog kans te maken op deelname aan de tussenronde. Bij het vorige WK werd Oranje tiende en in 2017 elfde.

STER reclame