Carlo Glasbergen en Laurens Hoekman in actie tegen Zweden www.worldcurling.org

Het Nederlandse curlingteam heeft op het WK in Canada verloren van Rusland. Door de nederlaag (4-7) is de ploeg van bondscoach Shari Leibbrandt gezakt naar de gedeelde achtste plaats op de ranglijst met dertien landen.

De nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finales, de nummers drie tot en met zes spelen een tussenronde.

Nederland heeft nog een kleine kans op de zesde plaats, als het de resterende drie wedstrijden weet te winnen en de Verenigde Staten en Italië drie keer zouden verliezen. In dat geval hebben alle drie de landen zes duels gewonnen en zes verloren. Vrijdag speelt Nederland tegen Italië.

Vroege voorsprong Rusland

Rusland sloot het eerste end af met een 3-0 voorsprong. Direct daarna pakte ook Nederland een punt, maar Oranje slaagde er niet in de marge nog kleiner te maken.

Eerder op de dag leed Oranje in het Lethbridge een 7-6 nederlaag tegen Duitsland.

Duitsland wint op het nippertje van Nederland bij WK curling Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Na negen ends had Nederland nog een 6-4 voorsprong te pakken. De beslissing viel echter in het tiende end toen de Duitser Marc Muskatewitz drie punten voor Duitsland binnen wist te halen, waarmee de Duitsers alsnog met de winst aan de haal gingen.

Sensationeel begin

Oranje begon het WK afgelopen weekeinde met een verrassende zege op de Verenigde Staten, de olympisch kampioen. Na een nederlaag tegen wereldkampioen Zweden versloeg Nederland ook Europees kampioen Schotland, maar nieuwe stunts bleven uit.

De stand bij het WK curling, donderdagavond

Land Winst-verlies
1. Japan 8-1
1. Zweden 8-1
3. Canada 7-2
3. Zwitserland 7-2
5. Italië 6-3
5. Verenigde Staten 6-3
7. Schotland 4-4
8. Nederland 3-6
8. Rusland 3-6
10. China 2-7
10. Duitsland 2-7
10. Noorwegen 2-7
13. Zuid-Korea 0-9

STER reclame