Arnaut Danjuma Groeneveld (r) viert feest met Club Brugge

Groeneveld helpt Club Brugge aan historische zege bij Anderlecht

Arnaut Danjuma Groeneveld heeft met een goal bijgedragen aan de 3-2 overwinning van Club Brugge bij Anderlecht. De aanvaller kwam in de 74ste minuut in het veld en nam in de 87ste minuut het derde doelpunt van Brugge (1-3) voor zijn rekening.

Het was een historische zege voor Club Brugge, want de laatste overwinning van blauwzwart bij paarswit dateerde van 9 september 1998. Nadien wist Anderlecht 17 keer te winnen en werd het 12 keer gelijk. Tegelijkertijd was het een historische nederlaag voor Anderlecht, geleden onder coach Fred Rutten.

Wesley Moraes en de Nigeriaan Dennis zetten Club Brugge voor rust op een 2-0 voorsprong in het Constant Vanden Stock Stadion. Door de aansluitingstreffer van Pieter Gerkens werd het toch nog spannend, maar Groeneveld bracht de marge enkele minuten voor tijd weer op twee na een fraaie actie en diagonale uithaal. Adrien Trebel bepaalde de eindstand in de slotminuut op 2-3.

Wanhoop bij Fred Rutten

Stefano Denswil en aanvoerder Ruud Vormer stonden in de basis bij Club Brugge. Evenals Groeneveld viel Sofyan Amrabat in. Voor Groeneveld was het zijn derde invalbeurt op rij na zijn rentree na enige maanden blessureleed.

Groeneveld was met vier goals in elf competitiewedstrijden goed begonnen aan het seizoen, debuteerde en scoorde in Oranje, maar viel toen weg met een enkelblessure. Halverwege maart keerde hij terug in de Brugse selectie.