ANP
NOS Nieuws

Joe Biden reageert op beschuldigingen: 'Ik knuffel mensen'

"Politiek draait voor mij om menselijk contact. Ik schud handen, ik knuffel mensen, ik leg mijn handen op schouders en vertel mensen: je kan het. Daarmee laat ik zien dat ik geef om mensen en naar ze wil luisteren." Zo reageert de Amerikaanse Democratische politicus Joe Biden in een filmpje op Twitter op de beschuldigingen tegen hem van ongewenste intimiteiten.

Hieronder het filmpje dat Biden zelf op Twitter plaatste:

De 76-jarige Biden, die vicepresident was onder Obama en overweegt zich verkiesbaar te stellen voor de volgende Democratische presidentsnominatie, ligt sinds afgelopen week onder vuur. Meerdere vrouwen hebben zich negatief uitgelaten over hun ervaringen met hem. Biden zou ongevraagd hun hoofd hebben gekust, aan hun haar hebben geroken of hen hebben geknuffeld.

Afgelopen vrijdag werd hij door Lucy Flores, een partijgenoot, van ongewenste intimiteiten beschuldigd. Direct daarna volgde een andere Democratische politica haar voorbeeld.

Strijder voor emancipatie

In de Twittervideo biedt Biden geen excuses aan. "Dit is hoe ik ben," zegt hij. Wel zegt hij te begrijpen dat sociale normen veranderen en dat hij zich daaraan wil aanpassen. "Ik heb gehoord wat de vrouwen zeggen. Ik begrijp ze. En ik zal meer rekening houden met hun persoonlijke ruimte."

Ook benadrukt hij dat hij zijn hele leven heeft gestreden voor de emancipatie van vrouwen en zich heeft ingezet tegen misbruik. Juist daarom snapt hij het belang van persoonlijke ruimte, aldus Biden.

Of hij alsnog van plan is zich te kandideren voor het Witte Huis, is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl