Giovanni Di Lorenzo viert de 2-1 tegen Napoli

Empoli wint van Napoli en brengt titel Juventus nog dichterbij

De vraag is niet of, maar wanneer Juventus zich kampioen van Italië mag noemen. Door een 2-1 nederlaag van nummer twee Napoli bij Empoli, dat afgelopen weekend nipt verloor van Juventus, is het verschil met acht speelronden te gaan achttien punten.

Met ex-Ajacieden Amin Younes en Arek Milik in de basis kwam Napoli in de 28ste minuut op achterstand. Een schot van Diego Farias verdween via Piotr Zielinski in het doel. Met een fraaie knal maakte laatstgenoemde vlak voor rust gelijk.

Arek Milik (l) en Piotr Zielinski (r)

In de tweede helft eindigde een vloeiende aanval van Empoli net niet in een doelpunt, maar was het bij de daaropvolgende hoekschop wel raak. Giovanni Di Lorenzo kopte de 2-1 binnen uit de hoekschop van Ismaël Bennacer.

Met onder anderen Dries Mertens als invaller slaagden de Napolitaanse bezoekers er niet in nog een keer terug te komen. Het was de vijfde competitienederlaag dit seizoen voor Napoli.

Dit weekend al kampioen?

Juventus won dinsdag met 2-0 bij Cagliari en kan in theorie aankomend weekend al kampioen worden, als de koploper zaterdag thuis wint van AC Milan en Napoli zondag thuis verliest van Genoa. Dan is het verschil 21 punten met zeven speelrondes te gaan en kan Napoli in theorie alleen nog gelijk komen.

De Italiaanse titelstrijd wordt bij een gelijkaantal punten beslist op onderling resultaat en dan wint de ploeg uit Turijn, die dit seizoen twee keer wonnen van Napoli. Woensdag is Juventus in Amsterdam tegenstander van Ajax in de Champions League. De return is zes dagen later.

Twee assists Kluivert, treffer Icardi

AS Roma, met Justin Kluivert in het basisteam en Rick Karsdorp als invaller, liep in de Serie A opnieuw averij op. Na twee nederlagen op rij werd het thuis tegen Fiorentina 2-2.

Kluivert, die in de 58ste minuut werd gewisseld, viel op met twee assists. Nicolò Zaniolo kopte op aangeven van Kluivert de 1-1 binnen en Diego Perotti schoot na een voorzet van Kluivert de 2-2 tegen de touwen.

Justin Kluivert in actie tegen Fiorentina

Nummer drie Internazionale versloeg Genoa in Genua met 4-0. De treffers kwamen op naam van Roberto Gagliardini (twee), Ivan Perisic en Mauro Icardi (strafschop). Laatstgenoemde maakte zijn rentree na een absentie van bijna twee maanden.

De Argentijn moest in februari zijn aanvoerdersband inleveren. Volgens trainer Luciano Spalletti was Icardi er met zijn hoofd niet helemaal bij door de onderhandelingen over een nieuw contract. Circa twee weken geleden werd het conflict uitgepraat en keerde hij in Milaan terug op het trainingsveld.